Top 13 bijzonder reiservaringen

1. Wandel door de Andes naar de Inca ruïnes van Machu Picchu, Peru

De Inca-archeologische ruïne van Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen. De route is 4 dagen lang en voert je door enkele van de mooiste landschappen van het land.

2. Luchtballonvaart in Cappadocië, Turkije

De ballonvaart in Cappadocië behoort tot de belangrijkste toeristische attracties van Turkije. De rit brengt u boven een vulkanisch landschap en behaagt u met gouden zonsondergang.

3. Laat de lantaarns los in het Yi Peng Festival, Thailand

Yi Peng Festival of het Lantaarn Festival is een belangrijke tijd van het jaar. De lokale bevolking keert terug naar hun huis om deze dag met hun familie te vieren. Ze versieren huizen en straten, en laten hemellantaarns los, wat symbool staat voor het loslaten van alle tegenslagen.

4. Geniet van een warmwaterbronbad in Blue Lagoon, IJsland

De geothermische spa, Blue Lagoon, is gelegen in een lavaveld. Met stoom die vrijkomt uit het blauwe water, lijkt het niets minder dan een droomparadijs.

5. Aanschouw het noorderlicht vanuit een glazen iglo in Finland

Het noorderlicht staat natuurlijk op de bucketlist van veel mensen, maar het zien van de Aurora Borealis vanuit je bed, in een luxe glazen iglo, is een ervaring om te koesteren!

Must Read: Glazen Iglo In Finland: Een droomverblijf dat op je bucketlist moet staan

6. Breng nachten door met de pinguïns in Antarctica’s Emperor Camp

Wie wil er nou niet naar Antarctica! De kers op de top wordt toegevoegd wanneer je nachten doorbrengt in de kampen te midden van een aantal vriendelijke keizerspinguïns.

7. Ga glamping en wilde dieren bekijken in Masai Mara, Kenia

Kenia wordt beschouwd als het bedevaartsoord voor liefhebbers van wilde dieren. Van wild spotten tot luxe glamping ervaringen, je hebt alles voor elkaar als je een wild kind bent!

8. Klink glinsterende wijnglazen te midden van de wijngaarden van Toscane, Italië

Als we wijn zeggen, flitsen de Toscaanse velden recht voor onze ogen. Italiaanse wijn heeft al de wereld gaga, maar nippen van de inheemse wijnen te midden van de wijngaarden, tijdens een prachtige zonsondergang zal spellen Nirvana voor u.

9. Beklim de hoogste piek ter wereld – Mount Everest, Nepal

Je hebt vast al je hele leven gewandeld, maar heb je er ooit aan gedacht om de top van ’s werelds hoogste piek te bereiken? Als je dat nog niet hebt gedaan, beschouw het dan als een mijlpaal! Maar zorg er wel voor dat je voldoende ervaring hebt en dat je tijdens je expeditie wordt begeleid door een expert.

10. Vier La Tomatina in Spanje
La Tomatina in Spanje

Mensen slaan tomaten in het rond als gekken en gaan dan naar de bars voor een afterparty. Dit festival vindt plaats op de laatste woensdag van augustus in de Valenciaanse stad Buñol.

11. Beklim de Sydney Harbour Bridge in Australië

We hebben het Opera House vanuit verschillende hoeken gezien, maar deze zul je verdienen. Klimmen op de Sydney Harbour Bridge is een sport, iets dat je een 360 graden uitzicht over de stad geeft.

12. Verken het onderwater wonderland in The Great Barrier Reef, Australië
Wonderlijke en prachtige onderwaterwereld met koralen en tropische vissen bij het Groot Barrièrerif van Australië

Als je vraagt waar de mooiste zeebodem is, moet het antwoord wel het Groot Barrièrerif zijn. Verspreid over een gebied van 2.300 km, bestaat dit zeewonderland uit meer dan duizend riffen en honderd eilanden.

13. Wandel over de Grote Muur van China

De Chinese Muur is in feite een van ’s werelds meest besproken toeristische attractie. En om door de Muur te wandelen wordt niet voorgesteld omwille van de hype. Er zijn verschillende regio’s, waarvan de meeste niet eens bekend zijn bij toeristen, die je kunt verkennen en waar je je kunt overgeven aan verschillende verbazingwekkende avonturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *