De Ardennen is een van de beste bestemmingen voor een sportieve vakantie

Vakantie is voor velen het moment van het jaar. Elk jaar er even lekker tussenuit om helemaal los te komen van de dagelijkse sleur en puur te genieten. Er zijn tal van verschillende soorten vakanties. Sommige mensen vinden het heerlijk om niets te doen en lekker op het strand te liggen of aan het zwembad, terwijl voor anderen een actieve vakantie juist aantrekkelijker is.

Tip: mountainbiken Durbuy

Voor deze laatste groep is het niet heel moeilijk om een goede bestemming te vinden, want op slechts enkele uren rijafstand van Nederland ligt de Belgische Ardennen, wat een van de beste plekken is in Europa voor een actieve vakantie. In het gebied vind je tal van activiteiten die je kan ondernemen en hoef je je geen seconde te vervelen. De Ardennen is vrijwel het hele jaar door een topgebied voor een sportieve vakantie.

De Ardennen biedt tal van sportieve activiteiten om te ondernemen tijdens de vakantie

Naast het feit dat de Ardennen ontzettend gunstig gelegen is ten opzichte van Nederland, zijn er nog meer voordelen aan dit gebied. De magische landschappen en het heuvelrijke gebied bieden tal van mogelijkheden op het gebied van outdoor sporten. Zo kun je in de Ardennen prachtig fietsen van wielrenroutes tot mountainbiketours.

Ook voor de wandelaars en zelfs de klimmers kom je hier zeer goed aan je trekken en zijn er tal van routes te vinden voor beginners en gevorderden. De Ardennen is een bosrijk gebied en daardoor zeer groen. Er zijn daarnaast ook een aantal rivieren die door het gebied lopen. De rivieren zijn geweldig om op een zomerdag in af te koelen, maar bieden ook diverse mogelijkheden voor watersporten zoals kanoën en raften.

De Ardennen is geschikt voor alle leeftijden en groepsgroottes

De Ardennen is gelegen in het Franstalige gedeelte van België, maar op de meeste plekken kun je ook zeer goed in het Nederlands terecht. Het gebied is zeer goed geschikt voor toeristen van alle leeftijden. Niet alleen voor families en vrienden is een sportieve vakantie in de Ardennen ideaal, ook voor grotere groepen is dit gebied zeer geschikt.

Uitgelicht: MTB routes Ardennen

Door de Ardennen heen vind je tal van accommodaties van hotels tot campings, bungalows en kampeerboerderijen voor grotere groepen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook voor schoolkampen, werkweken en studentenreizen de Ardennen zeer veel gebruikt wordt als bestemming voor een outdoor groepsvakantie vol activiteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *