Wat te bezoeken met een huurauto in Curaçao

Welkom op Curaçao, een van de kleurrijkste bestemmingen van de Cariben. Verscholen in de zuidelijke Cariben voor de kust van Zuid-Amerika, is Curaçao beslist uniek. De hoofdstad, Willemstad, voelt aan als een Europese hoofdstad (misschien omdat het eiland nog steeds wordt beschouwd als een land binnen het grotere Koninkrijk der Nederlanden). Het eiland is licht, luchtig en fantastisch tropisch, met paasei-ei gekleurde gebouwen en geplaveide straten om elke bocht.

De mix van Caribische en Nederlandse invloeden maakt het een fantastische plek om te bezoeken, en een aantal van de beste dingen om te doen op Curaçao hebben zowel betrekking op de oceaan als op de geschiedenis van het eiland. De suggesties hieronder geven u een goed idee van de variëteit aan avonturen die op dit geweldige eiland te beleven zijn.

Mambo Strand

Mambo Beach is net zo leuk als de naam al doet vermoeden. Het kalme water is ideaal om te zwemmen en te drijven. Je kunt er de hele dag luieren in de branding. Maar als je het type persoon bent dat na te lang luieren ongeduldig wordt, vind je genoeg te doen net buiten het zachte zand.

Speel strandtennis, huur snorkeluitrusting, of slenter langs de leuke winkeltjes op Mambo Beach Blvd. Hoe u de middag ook doorbrengt, maak tijd vrij om een piña colada te proeven bij een strandbar – dat is een van de beste dingen om te doen op Curaçao na een dag in de zon.

Grot van Hato

Zoals zoveel eilanden is ook Curaçao gevormd door eeuwenlange vulkanische activiteit en lavastromen, die zich uiteindelijk opstapelden tot de landmassa van het eiland. En als u geologie heeft gestudeerd, weet u wat er nog meer bij lavastromen komt kijken: grotten.

Curaçao heeft veel grotten op het eiland, maar de grootste en meest indrukwekkende is de Grot van Hato. Tijdens een rondleiding door de grot van Hato brengt u ongeveer 45 minuten door in de 300.000 jaar oude grot en leert u over de verschillende stalagmieten- en stalactietenformaties en de geschiedenis van de grot. Het is goed verlicht en heeft een glad pad, maar als je bang bent voor vleermuizen, kun je misschien beter kiezen voor een wandeling door de cactustuin buiten de grot.

Dolfijn Academie

De Dolphin Academy maakt deel uit van het populaire Sea Aquarium Park en biedt u de kans om in het water te komen met een aantal van de populairste zeebewoners van het eiland. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, waaronder één voor mensen die niet dieper dan hun middel in het water willen blijven, maar één van de allerbeste is de dolfijnensnorkel. U zult in staat zijn om vrij te duiken en te spelen met de dolfijnen net onder de oppervlakte als ze spelen in hun lagune. Er is een instructeur aanwezig om vragen te beantwoorden en u meer te leren over de geavanceerde echolocatievaardigheden van de dolfijnen.

Laat in het Sea Aquarium wat extra tijd vrij om rond te dwalen in de andere faciliteiten, waaronder een enorm aquarium waar je doorheen kunt lopen, ontmoetingen met zeeleeuwen en zelfs de mogelijkheid om haaien en flamingo’s te voeren. Duiken dolfijnen ontmoetingen zijn ook een optie voor volwassenen met open-water certificeringen.

Wrak van een sleepboot

Een van de allerbeste dingen om te doen op Curaçao voor iedereen die van de oceaan houdt, is in het water springen en gaan snorkelen bij Caracasbaai. Het gebied rond het schiereiland is beschermd als nationaal park, wat betekent dat de visserij en de industrie er behoorlijk gereguleerd zijn en dat de onderwaterpopulaties er floreren. Er zijn meerdere gebieden om onder water te bekijken, die allemaal verschillende bezienswaardigheden bieden.

Tip: Van klein tot groot, voor ieder budget een mooie auto bij Huurauto-Curacao.com

Ga in het water vlak bij Tugboat Beach, waar je een gezonken sleepboot vindt in ongeveer 15 tot 20 meter diep water. Deze ligt er al zo’n 30 jaar, dus het is een goede habitat voor verschillende vissoorten.

Er zijn een paar andere snorkelplaatsen in de baai – de baai van de directeur en de Kleine Muur zijn twee van de bekendste – en er is een kans om exotische vissen, kreeften, palingen, octopussen, zeeschildpadden en nog veel meer te zien op elk van de plaatsen.

Boca Tabla Nationaal Park

Als u van het strand houdt, maar niet wilt afzien van een workout alleen omdat u op vakantie bent, breng de ochtend dan door met een actieve wandeling door het Boca Tabla National Park in het noordelijke deel van het eiland. De prachtige stranden van het park en de grote golven die tegen de kliffen beuken, maken het tot een van de meest boeiende plaatsen op het eiland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *